Αυγενάκης: Ο αθλητισμός έχει αξίες, έχει αγαθά, δημιουργεί ποιότητα στον ίδιο τον αθλούμενο

“Ο αθλητισμός έχει αξίες, έχει αγαθά, δημιουργεί ποιότητα στον ίδιο τον αθλούμενο, αλλά και στην κοινωνία ολάκερη, οπότε είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε βάρος. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι η θεωρία ούτε η υπόσχεση”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έφτασε στο νησί περίπου στις 11:00.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν το πρωί η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και η πολιτευτής της ΝΔ Μαριλένα Μάστορα.

“Στόχος μας είναι να δούμε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και να δρομολογήσουμε και άλλα έργα, σε συνεργασία με τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου και τις τοπικές Αρχές. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται αυτό που είδαμε και σε άλλα αθλητικά κέντρα στη χώρα, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γεγονός. Πολύ θεωρία αλλά από έργο τίποτα. Γι’ αυτό και πολύ γρήγορα έχουμε προχωρήσει επαναδημοπρατώντας ξεχασμένα έργα, όπως αντικατάσταση, συντήρηση του δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι σε εξέλιξη παραλαβής. Άμεσα θα καταβληθούν και συγκεκριμένα ποσά, για συγκεκριμένους λόγους, για να προχωρήσουμε και με τον δήμο και με την περιφέρεια και με τη συνεπικουρία του τοπικού βουλευτή για να κάνουμε όσο γίνεται το καλύτερο. Το Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας να αποτελέσει έναν χώρο σύγχρονο, καθαρό, πολιτισμένο και κυρίως διαθέσιμο σε όλους όσους επιθυμούν να αθληθούν”, ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί, όπου ο κ. Αυγενάκης δοκίμασε τις επιδόσεις του και στο κρίκετ.

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι “τις επόμενες εβδομάδες το Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας θα ενισχυθεί με 12 άτομα προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις, για να ενισχυθεί το έργο που κάνουν οι ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι του συγκεκριμένου Αθλητικού Κέντρου”.

Αυτήν την ώρα, ο κ. Αυγενάκης έχει συνάντηση με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε διαβούλευση με εκπροσώπους σωματείων και φορέων για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στο νησί θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει, νωρίς το απόγευμα, με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, στο Παλιό Δημαρχείο SanGiacomo.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα