Αυγενάκης: Να πάμε την Ελλάδα και το μπάσκετ πιο ψηλά

Tην πεποίθησή του ότι η συνεργασία της ΕΚΟ με τον ΕΣΑΚΕ για τη χορηγία στην Basket League θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποστηρικτικών ενεργειών των δύο πλευρών, η οποία έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, και τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ότι η συνεργασία ΕΚΟ-ΕΣΑΚΕ «θα φέρει πολλά οφέλη στους νέους και στις νέες που πασχίζουν να δημιουργήσουν, να εκτονωθούν, να αθληθούν» και πως «σε όλους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε το όνειρο. Να τους επιτρέψουμε να ονειρεύονται, να τραβήξουν μπροστά. Γι’ αυτό τον λόγο πήραμε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση και κάποιους στεναχωρήσαμε».

Αναφερόμενος στις «βολές» που δέχθηκε με αφορμή την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι «άκουσα τα εξ’ αμάξης. Δεν με απασχολεί, γιατί δεν είναι υποχρέωση ή αυτοσκοπός να κάνω φιλίες. Είναι να είμαι χρήσιμος», επισήμανε πως συνεργασίες όπως αυτή των ΕΚΟ-ΕΣΑΚΕ «θα τύχουν της στήριξής μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε εδώ για να πούμε πως θα κάνουμε τα πάντα και συνεργαζόμενοι να πάμε την Ελλάδα και το μπάσκετ πιο ψηλά».

Ο χαιρετισμός του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη σημερινή εκδήλωση ΕΣΑΚΕ – ΕΚΟ για τη χορηγία στη Basket League και τις παράλληλες δράσεις:

«Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας, σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες σας, γι’ αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είμαι βέβαιος πως θα φέρει πολλαπλά οφέλη. Αφενός για την οικογένεια του μπάσκετ, αφετέρου για την εταιρία. Και ως ελληνικό κράτος έχουμε το ενδιαφέρον μας.

Σίγουρα όμως θα φέρει πολλά οφέλη στους νέους και στις νέες που πασχίζουν να δημιουργήσουν, να εκτονωθούν, να αθληθούν. Να δουν από κοντά τους αθλητές πρότυπα. Και συν τοις άλλοις να φανταστούν τον εαυτό τους μεγάλους παίκτες μετά από μερικά χρόνια, με διακρίσεις και με μεγάλες δόξες.

Σε όλους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε το όνειρο. Να τους επιτρέψουμε να ονειρεύονται, να τραβήξουν μπροστά. Γι’ αυτό τον λόγο πήραμε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση και κάποιους στεναχωρήσαμε. Όμως δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι, πρέπει να είμαστε χρήσιμοι.

Πριν από μία εβδομάδα ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο, με το οποίο, μεταξύ άλλων, παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα άμεσα. Για τα στημένα παιχνίδια, φυσικά τα θέματα της βίας, αλλά και το θέμα των ορίων θητειών και ηλικιών στο χώρο των αθλητικών ομοσπονδιών.

Άκουσα τα εξ’ αμάξης. Δεν με απασχολεί, γιατί, όπως είπα και πριν, δεν είναι υποχρέωση ή αυτοσκοπός να κάνω φιλίες. Είναι να είμαι χρήσιμος. Κι έτσι οδηγούμαι κι εγώ αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση.

Και απαντώ σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, και μάλιστα χθες άκουσα και κάποιους φρέσκους, ότι βλέπουμε πάντα με συμπάθεια ανθρώπους που έχουν προσφέρει, που έχουν κάνει μία διαδρομή εξαιρετική και που μόνοι τους δυστυχώς χαλούν το όνομα που χρόνια έχτισαν.

Εμείς, πάντοτε με σεβασμό, πάντοτε με ευγένεια και καλοσύνη, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες θα κάνουμε τα πάντα ώστε αφενός ο ελληνικός αθλητισμός να βρεθεί στη θέση που του αξίζει, αφετέρου να υπάρξουν συνεργασίες όπως η σημερινή με την ΕΚΟ. Θα τύχουν της στήριξής μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτό που κάνετε. Είμαστε εδώ ως ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπώντας φυσικά και τον πρωθυπουργό της χώρας που είναι μπασκετικός, για να πούμε πως θα κάνουμε τα πάντα και συνεργαζόμενοι να πάμε την Ελλάδα και το μπάσκετ πιο ψηλά. Και να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα