Αυγενάκης για Σ.Μπεκατώρου: Βρήκε το θάρρος να μιλήσει – Ο εισαγγελέας θα κάνει ότι πρέπει

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, μίλησε σχετικά με το θέμα που ξέσπασε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατήγγειλε ότι παράγοντας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας την κακοποίησε σεξουαλικά στο παρελθόν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, είπε τα εξής.

Για την καταγγελία της Μπεκατώρου: «Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε. Βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνει. Να μεταφέρει ένα βίωμα που την πλήγωσε. Μαζί με αυτήν να παρακαλέσουμε και άλλους αθλητές που έχουν βιώσει παρόμοια βία, ψυχολογική, λεκτική ή σεξουαλική να μιλήσουν. Να «καθαρίσουμε» το τοπίο. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν ξεκινούσαμε αυτό που είχαμε δει ήταν η αίσθηση μονιμότητας στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών. Η αίσθηση που είχαν πως είναι φοβεροί και τρομεροί και κανείς δεν θα τους πειράξει.

​Η έπαρση και ο ναρκισσισμός. Αυτά τελείωσαν και τελείωσαν μία και έξω με όσα περάσαμε με τις θητείες και το όριο ηλικιών. Το δικαίωμα των αθλητών να μιλούν και να έχουν εκπρόσωπο πλέον στα συμβούλια των Ομοσπονδιών. Όλο αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να ενεργοποιηθούν. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να σπάσει αυγά. Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει κατάθεση από τον Νοέμβριο από τη Σοφία ονομαστικά και θα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει αυτό που πρέπει. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της».

Για τις Ομοσπονδίες: «Εάν δεν είχαμε προχωρήσει με το ξεσκαρτάρισμα με το μητρώο των αθλητικών σωματείων… Εάν δεν είχαμε προχωρήσει να σταματήσει η μονιμότητα των Ομοσπονδιών. Να σταματήσει αυτό το χάος. Όλα τα Όργανα θα επιληφθούν άμεσα».

Για τη στάση της ελληνικής Ομοσπονδίας ιστοπλοΐας: «Η Σοφία και η κάθε Σοφία. Η δική μας Σοφία βρήκε τη δύναμη και μίλησε δυνατά. Η Σοφία είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα με τις διακρίσεις της και τον χαρακτήρα της. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τα αθλητικά Όργανα. Η ανακοίνωση του Καπράλου είναι προσωπική. Διάβασα την άκρως προκλητική ανακοίνωση της ελληνικής Ομοσπονδίας ιστοπλοΐας και με θλίβει. Είναι γκάφα. Να θυμηθούμε και άλλες υποθέσεις όπως του Νίκου Κακλαμανάκη. Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους».

Για το αν έχει μιλήσει με τη Σοφία Μπεκατώρου μετά την Ημερίδα: «Πολλές φορές έχουμε μιλήσει μετά την ημερίδα. Την είχα ξεχωρίσει για το ήθος της και τον χαρακτήρα της».

Σχετικά Νέα