

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την Τρίτη αξιωματούχοι των Ταλιμπάν, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Αμίρ Χαν Μουτακί, σε εκδήλωσε που διοργάνωσε το Κέντρο Αντιπαραθέσεων και Ανθρωπιστικών Σπουδών της Ντόχα.
Ο Μουτακί τόνισε ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θέλει να αναπτύξει καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες του Κόλπου αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, προσθέτοντας ότι προσδωκά σε θετικά αποτελέσματα από την επικείμενη συνάντηση των Ταλιμπάν με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ντόχα, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Αφγανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικής πίεσης προς την κυβέρνηση της χώρας, ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι η υπονόμευση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς πλευράς.
Σημείωσε ότι οι Ταλιμπάν ελέγχουν το σύνολο της χώρας και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν υπό έλεγχο τις απειλές που θέτει το Ισλαμικό κράτος.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.
ΗΠA: Ο Τραμπ χαιρετίζει τη «μνημειώδη είδηση» της προσεχής απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πρόσθεσε στη λίστα των απαγορευμένων δραστηριοτήτων και το σκάκι, το.
Χούθι: Ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, αφού αραβόφωνος εκπρόσωπος.