

Δήλωση ανάκλησης για τη φερόμενη δωροδοκία πολιτικών και μη προσώπων που είχε καταγγείλει στη δικαιοσύνη εμπλέκοντας τα στην υπόθεση της Νοβάρτις έκανε σήμερα το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας ο πρώην προστατευόμενους μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Φιλήστορας Δεσταμπασίδης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για σκευωρία χαρακτηρίζοντας την υπόθεση βρώμικη και σκοτεινή.
Ο κατηγορούμενος με μια γραπτή δήλωση που ανέγνωσε στο δικαστήριο δήλωσε σαφώς και διευκρίνισε ότι πηγή γνώσης του για όσα έχει καταθέσει για τον Δ. Αβραμόπουλο ήταν ο πρώην ισχυρός άντρας της Νοβάρτις στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής.
Παράλληλα δήλωσε με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος ουδέν γνώριζε προσωπικά αν δόθηκαν τα χρήματα. Και στο τέλος της δήλωσης του ανέφερε ο κατηγορούμενος πως «πηγή πληροφόρησης μου για όλες τις φερόμενες δωροδοκίες όλων των πολιτικών προσώπων είναι μόνο ο Κ. Φρουζής.
Η δήλωση αυτή θα αξιολογηθεί και θα εκτιμηθεί από το δικαστήριο και αμέσως μετά στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας βρέθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως «η αναίρεση της αρχικής δήλωσης νομίζω ότι αφαιρεί το στοιχείο του δόλου απέναντι μου».
Ωστόσο μίλησε για σκευωρία με κίνητρα πολιτικά χαρακτηρίζοντας την υπόθεση της Νοβάρτις σκοτεινή και βρώμικη.
«Πρόκειται για σκευωρία με κίνητρα πολιτικά που υιοθετήθηκε από την τότε κυβέρνηση με σκοπό να πληγούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακάλεσε μετά από καιρό και είπε ότι θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί και διαφορετικά την υπόθεση. Διέσυρες δέκα πολιτικά πρόσωπα. Το σκάνδαλο της Νοβάρτις είναι υπαρκτό. Σε κάποια στιγμή εδώ στην Ελλάδα κρίθηκε ότι πρέπει να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα. Είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε αυτή η «μηχανή».
Για εμένα δυστυχώς αυτή ήταν σκευωρία πολιτικά και κατάχρηση εξουσίας νομικά», κατέθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος.
Και πρόσθεσε πως «η εμπλοκή μου ήταν μέρος της συνολικότερης πλεκτάνης. Δεν θέλω να παρεισφρήσω αλλά ίσως και αυτοί να υπήρξαν θύματα».
Εισαγγελέας : Ο Φρουζής γιατί να τα λέει όλα αυτά τα πράγματα;
Δ. Αβραμόπουλος: Αυτό θα το απαντήσει ο ίδιος εφόσον κληθεί.
Εισαγγελέας: Θα κληθεί. Τελευταία γιατί είναι … πανταχού παρών .
Εισαγγελέας : Γνωρίζετε αν ο Φρουζης είχε σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Δ. Αβραμόπουλος: Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι εκείνες τις μέρες …έτρεχε το όνομα μου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτή είναι μια σκοτεινή και βρώμικη υπόθεση. Είπα ότι κάποιος από τους μάρτυρες μπορεί να είναι και θύμα …είτε για λόγους εκβίασης, είτε για λόγους απειλής, είτε για άλλους λόγους.
Εισαγγελέας: Ο κ. Τσίπρας είχε πει για την υπόθεση της Νοβάρτις ότι η διαχείριση ήταν άτυχης …
Αβραμόπουλος: Αυτός ο συμφερτός του είπε ότι έχουμε μια δύναμη να εξοντώσουμε τους πολιτικούς αντιπάλους. Και αυτός το δέχθηκε.
Ο ηγέτης δεν ακούει κανέναν, μόνο τη συνείδηση του. Ευτυχώς που όλα αυτά δεν τα πίστεψε ο κόσμος. Η μήνυση που έκανα δεν είναι για εκδίκηση. Η Δικαιοσύνη δεν είναι εκδίκηση αλλά τιμωρία.
Και συμπλήρωσε: «Ενορχηστρώθηκε όλο αυτό το θέατρο επειδή υπήρχαν αυτές οι αναφορές. Σήμερα βρίσκομαι εδώ γιατί εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη».
Σχετικά Νέα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Ιουνίου
Σήμερα Δευτέρα, 23 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Αριστοκλέους πρεσβυτέρου του Ταμασού, Αγίας Αγριππίνης μάρτυρος, Αγίας Λολλίας μάρτυρος. Τα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (23/06/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Χανιά: 75χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή όπου είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα
Νεκρός βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων 75χρονος που αγνοείτο από προχθές Σάββατο (φωτογραφία.
Φωτιά στη Χίου: Προληπτική εκκένωση της πρώην ΒΙΑΛ
Στα Καμπόχωρα της Χίου έφτασε η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κοφινά με τις.