Αθηνά Λινού: Είμαστε βέβαιοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών, με την Αθηνά Λινού να επαναλαμβάνει τη θέση της. «Να εμβολιαστούν τα παιδιά», είπε και τόνισε πως υπάρχει βεβαιότητα στην επιστημονική κοινότητα ότι ο εμβολιασμός για τα παιδιά άνω των 12 ετών είναι ασφαλής. Τι είπε για τις μικρότερες ηλικίες.

«Να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας και στις οικογένειές μας όταν θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικοι», είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega.

Ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης των παιδιών από τον κορονοϊό, αν και μικρός είναι υπαρκτός, με περίπου 350 παιδία στις ΗΠΑ να έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία. «Αυτό δεν είναι ασφάλεια. Αν υπάρχει δυνατότητα να το προλάβουμε, γιατί να μην τον προλάβουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα είναι βέβαιη για την ασφάλεια των εμβολίων σε παιδιά άνω των 12 ετών και επισήμανε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των μικρότερων ηλικιών.

«Έχουμε βεβαιότητα ότι έχουμε ασφαλές εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημείωσε η κ. Λινού, υπογραμμίζοντας ότι οι μελέτες συνεχίζονται, ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη, μεγαλύτερα των 6 μηνών.

«Θέλει χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μελέτες. Τότε που θα έχουμε την ασφάλεια και θα έχουμε παρακολουθήσει και τα παιδιά, θα αποφασίσουμε πιθανώς για τη χώρα μας», δήλωσε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών
Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολισμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σημείωσε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δε γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα