Αστάθεια στο χρηματιστήριο Αθηνών

Αστάθεια εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας και πάλι την κατεύθυνση πάνω από τις 850 μονάδες, ενώ τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα και μοιρασμένα κατά μήκος σχεδόν ολόκληρου του ταμπλό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,26% στις 851,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.161,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 789,44 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να μην μπορεί να ξεφύγει από την πλάγια κίνηση των 840-855 μονάδων, στην οποία κινείται, με ελάχιστα εκατέρωθεν ξεσπάσματα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Παράλληλα, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η σημερινή και οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι την Παρασκευή θα έχουν έντονη μεταβλητότητα, δεδομένου του ότι μέχρι τότε θα γίνουν και οι σχετικές αναπροσαρμογές στα χαρτοφυλάκια ενόψει της λήξης των παραγώγων, αλλά και των αλλαγών στις σταθμίσεις των μετοχών, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΧΑΕ. Επιγραμματικά οι σταθμίσεις σε Τιτάν, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil και Coca Cola αυξάνονται, ενώ εκείνες των τραπεζών και του Μυτιληναίου μειώνονται.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το book building για το ομολογιακό Tier II της Πειραιώς, με τον στόχο της τράπεζας να είναι η άντληση ποσού 300 εκατ. ευρώ. Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, σύμφωνα με το Capital.gr, διαμορφώνουν το επιτόκιο της έκδοσης στην περιοχή του 9,5% – 10%. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου Tier II στην οποία προβαίνει ελληνική τράπεζα, ύστερα από 11 χρόνια.

Η παραπάνω εξέλιξη τροφοδοτεί και διάφορες εκτιμήσεις στην αγορά, οδηγώντας αυτήν την ώρα τη μετοχή της τράπεζας στο -3,85%, με την Εθνική, τη Motor Oil και την Coca Cola να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Jumbo, Cenergy, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή τη δημόσια πρόταση για τη μεταφορά στο Euronext, κινείται με κέρδη 2,36%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean και Eurobank. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΔΕΗ.

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα