Αστάθεια και νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Stock market capital gains and money earned from investing. Upswing concept with money in hand for USD rising and financial firms earning millions.

Δειλά σημάδια μικρής ανόδου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την πτωτική μετεκλογική εβδομάδα, με τους αγοραστές να επανατοποθετούν μέρος της ρευστότητας που εξασφαλίστηκε στο ταμπλό, ειδικά σε τίτλους που η διόρθωσή τους δημιούργησε ευκαιρίες εισόδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 862,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.137,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,36% στις 746,54 μονάδες.

Μετά από τη διορθωτική μετεκλογική εβδομάδα η αγορά δείχνει να αναψηλαφεί την επαναφορά της σε επίπεδα υψηλότερα των 860 μονάδων, χωρίς βέβαια να λείπει η νευρικότητα και οι σπασμωδικές κινήσεις που προκαλεί η συνέχιση της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων. Μια τακτική που είδαμε να πραγματοποιείται και στην προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι ελκυστικές αποδόσεις των περισσοτέρων τίτλων ευνοούν τις κινήσεις αυτές.

Στο μεταξύ, αυτήν την εβδομάδα η αγορά αναμένει τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ο κ. Ρέγκλινγκ έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2019, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως το κύμα των υπό υλοποίηση μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τον στόχο των πλεονασμάτων.

Επίσης, αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις από τη νέα κυβέρνηση. Η Βουλή επανεκκινεί στις 17 Ιουλίου και όπως φαίνεται θα υπάρξουν άμεσα νομοσχέδια για τη ΔΕΗ, το Ελληνικό και την φορολογία που θα περιέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ ανακάμπτει σήμερα καταγράφοντας κέρδη 2,57%, με τις Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Φουρλή να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, με τον τελευταίο να έχει εισάγει και τις νέες μετοχές που προέκυψαν από την επιλογή μερίσματος σε είδος σε τιμή 9,56 ευρώ ανά μετοχή.

Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Τιτάν, Σαράντης, Coca Cola, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ, χωρίς καμία όμως να σημειώνει απώλειες που να ξεπερνούν το 1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα