Αστάθεια και επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις από το “μέτωπο” του κορωνοϊού μετά τις ανακοινώσεις δύο φαρμακευτικών κολοσσών ότι αναστέλλουν τις κλινικές δοκιμές.

Πιο αναλυτικά, η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει προσωρινά τις δοκιμές σε ένα φάρμακο που αναπτύσσει για τη νόσο COVID-19. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Johnson & Johnson ότι επίσης σταμάτησε τις δοκιμές σε ένα πειραματικό εμβόλιο λόγω της αιφνίδιας ασθένειας ενός εθελοντή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις ενισχύουν τα μέτρα περιορισμού σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα μερικό lockdown μετά την τελευταία έξαρση των κρουσμάτων, η Ιταλία ανακοίνωσε τα περισσότερα νέα κρούσματα από τον Μάρτιο, ενώ η Γαλλία κατέγραψε άλμα στους ασθενείς που χρειάζονται εναντική περίθαλψη. Νέους περιορισμούς αναμένεται να ανακοινώσει και η Βόρεια Ιρλανδία.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 370,14 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,1% στις 13.002,60 μονάδες ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,2% στις 4.937,18 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,2% στις 5.980,02 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%.

Σχετικά Νέα