Άρση ασυλίας Πολάκη: Αποχώρησε από την Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας αντισυνταγματικές πρακτικές

Αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη

Ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε αντισυνταγματικές πρακτικές για τις οποίες απέδωσε ευθύνες και στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Αμέσως μετά το τέλος της τοποθέτησης του Π. Πολάκη, το λόγο πήρε ο Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κρίση ως προς την ουσία της υπόθεσης που εξετάζει, κάτι που εν προκειμένω έκανε, ενώ καυτηρίασε και το γεγονός παράβλεψης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών. «Δεν θέλετε να γίνει δημόσια και εκτεταμένη συζήτηση για όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης» είπε αναφορικά με την απροθυμία της συμπολίτευσης να σχηματίσει Προανακριτική Επιτροπή και πρόσθεσε με νόημα: «Ο κ. Πολάκης θέλει να αποκαλύψει και όχι να κρυφτεί, εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ως προς την κριτική περί διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάντα έψεγε τις αποσβεστικές προθεσμίες και τις ειδικές δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Εν συνεχεία, κάλεσε έστω και την τελευταία στιγμή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εκκινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 86, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία, αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, για αντισυνταγματικές πρακτικές.

documentonews.gr

Σχετικά Νέα