Αρνούνται σχέσεις με τη «μαφία των φυλακών» Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ενώπιον του ανακριτή, για να απολογηθούν για τη «μαφία των φυλακών».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, φαίνεται να εξαπολύει πυρά κατά του καταδικασμένου για την υπόθεση Energa επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου, που είχε καταγγείλει με καταθέσεις του στις αρχές απόπειρα εκβιασής του.

Ο γνωστός ποινικολόγος, καθώς και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 αλλά και για απόπειρα εκβίασης του 39χρονου κρατούμενου για την υπόθεση της Energa.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Λυκουρέζος στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, αναφέρει πως αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από την ελληνική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση της Energa και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Τονίζει, ότι οι καταθέσεις των δικηγόρων σε βάρος του, αναφέρονται σε όσα φέρεται ότι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ότι δηλαδή ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αριστείδη Φλώρο 2.000.000 ευρώ, γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Το γεγονός, μάλιστα, ότι κανείς δεν είχε καταγγείλει τις φερόμενες ως οικονομικές του αξιώσεις στις Αρχές, εάν και τις γνώριζαν, καθιστά αναξιόπιστα τα όσα υποστηρίζονται.

«Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας», υπογραμμίζει στο υπόμνημά του ο Αλέξενδρος Λυκουρέζος και επισημαίνει πως «υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος».

Αντικρούοντας την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, ο κ. Λυκουρέζος διερωτάται πως μπορεί ο ίδιος να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 όταν η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου του 2019.

«Αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του κ. Αντωνόπουλου», αναφέρει στο μακρσκελές υπόμνημά του ο κ. Λυκουρέζος και προσθέτει πως δε νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσε ή συνομιλούσε μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο.

Παναγόπουλος: Η κατηγορία κινείται στη σφαίρα της φαντασίας

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, στο υπόμνημα του αναφέρει πως η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση «κινείται στη σφαίρα της φαντασίας».

Ο δικηγόρος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζει πως ανέλαβε την εκπροσώπηση του κ. Αντωνόπουλου το 2017.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας», τονίζει ο κατηγορούμενος.

Υπογραμμίζει ακόμη πως κατά την δικογραφία, ο συγκατηγορούμενός του ποινικολόγος φέρεται να είχε απαίτηση από τον επιχειρηματία και σημειώνει πως δεν προκύπτει αξιόποινος δικός του ρόλος στην ερευνώμενη υπόθεση.

Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται –κατά την κατηγορία– να είναι το θύμα της απόπειρας εκβίασης, ο δικηγόρος στο υπόμνημά του τονίζει:

«Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο, δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την “αφρόκρεμα” των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση;».

Σχετικά Νέα