Αρνητικό το πρόσημο στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχεται για ακόμη μία ημέρα τις πιέσεις από τις ισχυρές απώλειες της ΔΕΗ, προσπαθώντας να «βγάλει» τις άμυνες που χρειάζεται για να απορροφήσει και τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών που εκδηλώνονται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 774,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.999,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 652,62 μονάδες.

Η περίπτωση της ΔΕΗ φαίνεται ότι οδηγεί την αγορά σε εσωστρέφεια και συσσώρευση, καθώς ένας από τους βασικούς δεικτοβαρείς τίτλους του βρίσκεται σε φάση σημαντικής διόρθωσης εξαιτίας των αποτελεσμάτων του 2018. Η μετοχή και σήμερα, όπως και χτες, σημειώνει ισχυρές απώλειες, «βαρύνοντας» το κλίμα σε μια αγορά που βρίσκεται εν τω μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της ΔΕΗ, μετά το χθεσινό -11,75%, σημειώνει σήμερα απώλειες 14,14%, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Coca Cola να ασκούν και αυτές πιέσεις με τις άνω του 1% απώλειες. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Jumbo και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Grivalia ενισχύεται κατά 1,04%, με τις Βιοχαλκο, Eurobank, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Φουρλής, Λάμδα και Μυτιληναίος να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Aegean, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα