

Με απώλειες κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά την υποχώρηση των δεικτών της Wall Street χθες, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κλείνει κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 36.000 μονάδων.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε σε ποσοστό 0,30% στις 29.598,66 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% στις 2.035.52.
Οι ιαπωνικοί δείκτες κατάφεραν πάντως να περιορίσουν τις απώλειες τους μετά από δημοσιεύματα ότι το πακέτο τόνωσης της οικονομίας του πρωθυπουργού Fumio Kishida θα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πακέτο τόνωσης αναμένεται να προβλέπει δημοσιονομικές δαπάνες ύψους περίπου 55,7 τρισ. γεν ($488 δισ.). Οι εκτιμήσεις της αγοράς ήταν για ένα πακέτο της τάξης των 30 με 40 τρισ. γεν. Το οικονομικό πακέτο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,5%.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi χάνει 0,25%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν κινούνται σε ανοδικό έδαφος, ενώ υποχωρούν σε Μαλαισία και Ινδονησία.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.