Αρνητικό σερί δύο ημερών για τον χρυσό

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη, αφού το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πίεση από την αύξηση στις τιμές των ομολόγων, ενώ μετά και την ανακοίνωσή της Fed συνεχίστηκε η πτώση του στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκιά της, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed.

Οι αξιωματούχοι της τράπεζας επισήμαναν ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί και η αγορά εργασίας έχει βελτιωθεί, ωστόσο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσεις στο 1,6423%, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδό του, που ήταν η μεγαλύτερη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

“Εάν η Fed δώσει κατεύθυνση προς τα ομόλογα, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική κινητικότητα για τον χρυσό. Διαφορετικά, αναμένεται ότι ο χρυσός θα παραμείνει στην περιοχή των 1.750-1.800 δολαρίων”, εκτίμησε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της ActivTrades.

Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν αναθεωρήσει τις προβλέψεις τους για τον χρυσό, αφού πιστεύουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα εμπόδιζε την επαναφορά του πολύτιμου μετάλλου στα επίπεδα ρεκόρ του 2020.

Ωστόσο, η Goldman Sachs “βλέπει” τον χρυσό να ανεβαίνει στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά τους επόμενους έξι μήνες και εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς για το bitcoin να ανταγωνιστεί τον χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Σε αυτό κλίμα ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με απώλειες 0,30% ή 4,90 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1,773.90 δολ. ανά ουγγιά.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες για τον χρυσό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαίου έχασε 32 σεντς ή 1,2% κλείνοντας στα 26,09 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο για τον χαλκό παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 0,3% κλείνοντας στα 4,5 δολάρια ανά λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε πτώση 3% με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 1.212,20 δολάρια ανά λίβρα και το παλλάδιο Ιουνίου κατέγραψε ζημιές 0,8% υποχωρώντας από το ρεκόρ της Τρίτης και έκλεισε στα 2.930,2 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα