Αρνητικό πρόσημο στο χρηματιστήριο Αθηνών

Καθοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να ακολουθεί το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και να κατοχυρώνει μέρος των κερδών της μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 931,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.329,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,28% στις 876,57 μονάδες.

Αρνητικό είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές σήμερα, με τις ασιατικές να επηρεάζονται τόσο από την υποβάθμιση της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ όσο και από τις ενδείξεις έξαρσης του κοροναϊού στην Κίνα, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Και μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις το ΧΑ φαίνεται να υποκύπτει στο διεθνές αρνητικό κλίμα, διορθώνοντας πλέον και πάλι προς τις 930 μονάδες.

Αυτό που μένει να φανεί σήμερα είναι εάν ο γενικός δείκτης δοκιμάσει τις τιμές χαμηλότερα της ζώνης στήριξης των 930 με 918 μονάδων. Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις, αν και ο φόβος μιας ξαφνικής καθοδικής διόρθωσης υπάρχει.

Πάντως, όπως επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές σήμερα, η αγορά δεν έχει σημαντικούς αρνητικούς καταλύτες που μπορούν να την επηρεάσουν και να απειλήσουν τα κεκτημένα του 2020. Οι διορθώσεις είναι εντός… προγράμματος σε μια αγορά που βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι και έχει μπροστά της αρκετές θετικές εξελίξεις τόσο σε μάκρο όσο και σε μίκρο επίπεδο.

Στο ταμπλό τώρα, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί, με την Aegean και τη Eurobank να πρωταγωνιστούν με το -2,12% και -2,06% που σημειώνουν. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Coca Cola και Σαράντης.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Titan, Εθνική, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Φουρλής και ΟΤΕ, ενώ η Motor Oil δεν έχει πρόσημο.

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα