

O Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.387,2 μονάδες με -0,25% με τον τζίρο στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 2 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί στις 1.166 μονάδες με -0,4%, ο FTSE σημειώνει απώλειες 0,3% στις 3.349 μονάδες, όπως και ο FTSEM των mid caps που κινείται στις 2.260 μονάδες με -0,25%.
Την περασμένη εβδομάδα ο ΓΔ, έστω και τεχνικά, κέρδισε το πρόσημο (+0,02%) με τον τραπεζικό κλάδο να βγάζει ανοδική αντίδραση 1,92%, ενώ η προσοχή παγκοσμίως στρέφεται πλέον στις ΗΠΑ για την εξαιρετικά κλειστή, όπως όλα δείχνουν, μάχη της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, το βράδυ της Τρίτης.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται επιφυλακτικές κινήσεις παγκοσμίως μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα την Τετάρτη (λογικά πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Αθήνα) με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να επιβαρύνει σήμερα το ελληνικό ταμπλό, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το προμέρισμα των 0,602 ευρώ ανά μετοχή.
Από εκεί και πέρα, μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο Οκτώβριο για τις τράπεζες (-8,4%) η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πειραιώς την Παρασκευή έδειξε να δίνει μία πνοή στον κλάδο με το ερώτημα να είναι κατά πόσο τα μεγέθη και των υπολοίπων συστημικών που ακολουθούν (Eurobank και Εθνική την Πέμπτη, Alpha Bank Παρασκευή) μπορούν να αποτελέσουν μοχλό αλλαγής της τάσης.
Σε γενικότερο επίπεδο ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance σημειώνει ότι ο τζίρος στην αντίδραση είναι χαμηλότερος του μέσου όρου του τελευταίου διαστήματος αν και αυτό είναι λογικό εφόσον θεωρήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των funds τελείωσαν τις πωλήσεις τέλος του Οκτωβρίου. Από την άλλη και όπως κινηθήκαμε, οι αντιστάσεις είναι αρκετές και κοντινές και είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν πωλήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, μένει αν δούμε αν τα χέρια που μάζεψαν την προσφορά έχουν τη διάθεση να σπρώξουν σε πρώτο χρόνο τις τιμές και πάλι ανοδικά αν φυσικά θεωρήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους βλέπει την αγορά μεσομακροπρόθεσμα.
Σε τεχνικό επίπεδο, ο ίδιος επισημαίνει ότι μπορεί ο σχηματισμός στον ΓΔ να δείχνει ότι στοχεύει αισθητά χαμηλότερα μετά τη διάσπαση του επίπεδου των 1400+ μονάδων, παρόλα αυτά ο τραπεζικός κλάδος που έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα έχει τελείως διαφορετικό γράφημα και επίσης αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι του ΓΔ έχουν άλλη άποψη. Τεχνικά το επίπεδο των 1.402 μονάδων είναι η πρώτη κοντινή αντίσταση που πρέπει να κατοχυρωθεί αν θέλει ο ΓΔ να δοκιμάσει και πάλι μία κίνηση στη ζώνη των 1430. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται συντήρηση των 1.380 μιας και αν χαθεί το επίπεδο αυτό σε κλείσιμο το πιο πιθανό είναι να δούμε συνέχιση της κίνησης.
Η εικόνα στο ταμπλό
Όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΠΑΠ επιβαρύνει το ταμπλό με -2,5% μετά την αποκοπή του προμερίσματος.
Στις τράπεζες μόνο η Πειραιώς κινείται ελαφρώς ανοδικά στο +0,4%, ενώ η Alpha σημειώνει μικρή πτώση 0,2%, η Εθνική βρίσκεται στο -0,7% και η Eurobank στο -0,8%.
Κάποιες πιέσεις δέχεται και ο ΟΤΕ στο -0,9%, με τα ΕΛΠΕ στο -0,4% και την Aegean στο -1,6%.
Αντίθετα, κάποια ώθηση στην αγορά επιχειρεί να δώσει η ΔΕΗ με +0,5%, με την Metlen και την Motor Oil ελαφρώς ανοδικές στο +0,4%.
Στα χαμηλότερα στρώματα πιέσεις δέχεται η Intralot που χάνει και το 1 ευρώ (0,973) με -2,7% και αυξημένο τζίρο άνω των 420 χιλ. ευρώ, ενώ η Κρι Κρι και η ΑΒΑΞ ενισχύονται άνω του 1,8% και οι δύο.
Ένα ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών δείχνουν οι ευρύτεροι συσχετισμοί στο ταμπλό, με 49 μετοχές να κινούνται ανοδικά έναντι 42 πτωτικών.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
Ο Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης αφού κήρυξε εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν παρακολούθησαν μαζί με.
Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες το σούβλισμα του οβελία
Με καλοκαιρία, χαμηλές εντάσεις ανέμων και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.