Αρνητικό κλίμα στην Ασία

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες, με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει μικρές απώλειες 0,05% μετά από έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Από το “μέτωπο” της εμπορικής αντιπαράθεσης Κίνας – ΗΠΑ οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου δείχνουν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη παραμένουν μακιρά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν επιθυμεί μια συμφωνία με το Πεκίνο εκτός και εάν “είναι μια σπουδαία συμφωνία” για τις ΗΠΑ.

“Θα κάνουμε μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα ή δεν θα κάνουμε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,35% στις 21.129,72 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,8% εν μέσω διαδηλώσεων για τη νέα νομοθεσία περί έκδοσης στην ηπειρωτική Κίνα. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στο Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας σε αναβολή τη συζήτηση για την προτεινόμενη νομοθεσία που θα επιτρέπει την έκδοση προσώπων στην Κίνα.

Παράλληλα, ο κινεζικός Shanghai Composite χάνει 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί επίσης 0,4%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε τον Μάιο σε υψηλό 15 μηνών, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται και οι υπόλοιποι δείκτες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία χάνουν 0,1% και 0,5% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%.

Σχετικά Νέα