Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση άνω του 1% σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη εν μέσω των ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ιταλία ενδεχομένως να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί 1,1% στις 371,81 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,2% στις 11,883,83 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,5% στις 5,234,28 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,95% στις 7,199,75 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,2%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB χάνει επίσης 1,2%

Το αδιέξοδο στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας παραμένει η βασική πηγή ανησυχίας για τις αγορές καθώς οι δύο πλευρές δεν φαίνονται διατεθειμένες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά την αύξηση των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα και τα αντίποινα της Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση του δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Κίνα, προσθέτοντας ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν “σημαντικά”.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι ανησυχίες για τον κίνδυνο η Ρώμη και οι Βρυξέλλες να εμπλακούν σε μία νέα αντιπαράθεση για τα ελλείμματα του ιταλικού προϋπολογισμού εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κυρώσεις λόγω της αδυναμίας της ιταλικής κυβέρνησης να χαλιναγωγήσει το χρέος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα