Αρνητική η τάση στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής στο κλείσιμο μιας εβδομάδας με μεγάλη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve.

Οι αγορές βρέθηκαν να καταγράφουν μεγάλες διακυμάνσεις αυτή την εβδομάδα με φόντο την ιστορική στροφή της Fed η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πολιτική των μηδενικών επιτοκιων προχωρώντας τους επόμενους μήνες σε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Την ακραία μεταβλητότητα τροφοδοτούν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 468,39 μονάδες.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DΑΧ υποχωρεί 0,8% στις 15.389,57 μονάδες, o γαλλικός CAC 40 χάνει 0,2% στις 7.009,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.527,31 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γαλλία έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας σημείωσε ανάπτυξη-ρεκόρ το περασμένο έτος καθώς ανέκαμψε από την κρίση του κορονοϊού. Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 7%, εμφανίζοντας το υψηλότερο ποσοστό από το 1969, μετά την ύφεση του 2020 κατά 8%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,4%.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα