Αρνητικές τάσεις στις ευρωαγορές – Αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Με μικτά, ως επί το πλείστον αρνητικά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις απoφάσεις της αμερικανικής Fed, που αναμένεται να περικόψει για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2008 το βασικό επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων της.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,13%, με τον EuroStoxx 50 να κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,01%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,13%, με τον γαλλικό CAC να είναι αμετάβλητος και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,25%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 “χάνει” 0,13%.

Ο κλάδος των οικιακών αγαθών ηγείται των απωλειών με πτώση 0,7%, ενώ ο κλάδος της ενέργειας ηγείται των κερδών, με 0,8%.

Η αναμενόμενη νομισματική χαλάρωση από πλευράς Fed θα αποτελέσει στήριγμα για τα πλέον ευμετάβλητα επενδυτικά προϊόντα σε διεθνή κλίμακα.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη έκλεισαν με σημαντικές απώλειες την Τρίτη, μετά τις επιθετικές δηλώσεις μέσω Twitter του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας, που έδωσαν την αίσθηση ότι δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα “λευκός καπνός” στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου.

Ξεκάθαρα πτωτικές τάσεις επικρατούν και στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού.

Πίσω στην Ευρώπη, ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον κατευθύνεται στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας την Τετάρτη, ως μέρος περιοδείας του σε όλο το ΗΒ προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό του να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία. Τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας είναι μόνο τα χερσαία σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και βασικό σημείο διαφωνίας στην τρέχουσα συμφωνία για το “διαζύγιο” Βρυξελλών – Λονδίνου.

Όσον αφορά το πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 937 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (945 εκατ. δολ.) για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η BNP Paribas ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου 2,47 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες, λόγω της ισχυρής ανάπτυξη του κλάδου της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής. Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας σημειώνουν σήμερα άνοδο της τάξης του 3,5%.

Η βελγική εταιρεία του κλάδου υλικών και ανακύκλωσης Umicore και η βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Next βλέπουν τις μετοχές τους να σημειώνουν άλμα της τάξης του 8%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου τους.

Ο γαλλικός γίγαντας καταναλωτικών προϊόντων Bic υποχώρησε κοντά στο ναδίρ του Stoxx 600, με τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 9,2%, αφού ανακοίνωσε πτώση στις καθαρές πωλήσεις το α’ εξάμηνο.

Η μετοχή της Air France KLM διαπραγματεύεται κατά 4,7% υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη μειώθηκαν λόγω του υψηλότερους κόστους καυσίμων.

Σχετικά Νέα