Αρνητικές τάσεις κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα και συνολικά αρνητικές τάσεις κυριάρχησαν την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας, τα μακροοικονομικά στοιχεία και τη Σύνοδο του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC).

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,11%, στις 402,74 μονάδες, με τον Eurostoxx 50 να υποχωρεί ισχυρότερα, κατά 0,29%, στις 3.649.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,62%, στις 13.058 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να ενισχύεται οριακά, κατά 0,03%, στις 5.801, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,71%, στις 7.137.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,28%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,29%.

Των κερδών ηγήθηκαν οι κλάδοι των εταιρειών λιανικών πωλήσεων και των κατασκευών, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι η Kering εξετάζει εξαγορά της ιταλικής Moncler. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 6,9%.

Οι επενδυτές μοιάζουν μάλλον σε σύγχυση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, λόγω των πολλών αντικρουόμενων “σημάτων” από Ουάσινγκτον και Πεκίνο.

Η βρετανική λίρα – στερλίνα, εξάλλου, κατέκτησε σήμερα νέο υψηλό επταμήνου έναντι του δολαρίου, καθώς οι αγορές προεξοφλούν νίκη με αυτοδύναμη πλειοψηφία για το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Στα εταιρικά νέα, η Ryanair περιέκοψε τις προβλέψεις της για την επιβατική της κίνηση την Τετάρτη, ενώ η Daily Mail & General Trust ανακοίνωσε μείωση στα κέρδη προ φόρων της για το λογιστικό έτος 2019.

Στα μάκρο της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν πτώση 0,4% τον Οκτώβριο, ενώ η Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% στο γ’ τρίμηνο του 2019, όσο ακριβώς και στο β’ τρίμηνο.

Σχετικά Νέα