

Υποχώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς η εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, επιβαρύνοντας την επενδυτική ψυχολογία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,4% στις 381,51 μονάδες εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η Κίνα θα ανακοινώσει και νέα αντίποινα το επόμενο διάστημα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.
Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν την απάντηση της Κίνας μετά την κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ να κλείσει ουσιαστικά την αμερικανική αγορά στον κινεζικό κολοσσό Huawei απαγορεύοντας σε αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό από ξένες επιχειρήσεις που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι αντίθετο με την επιβολή μονομερών κυρώσεων από ξένες χώρες σε κινεζικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 0,6% στις 12.238,94 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,2% στις 5.438,23 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% στις 7.348,62 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο τίτλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook κατρακύλησε σχεδόν 40%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012 μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι υποβάθμισε τη μετοχή σε “sell” μετά την τελευταία προειδοποίηση της εταιρείας για την κερδοφορία της.
Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός ΙBEX 35 σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,2%.
Σχετικά Νέα
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (22/04/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.