Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, ακολουθώντας τις απώλειες σε Wall Street και Ασία, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν σε ανοδική τροχιά και μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφάλωσε σε υψηλό 30 ετών.

Οι δείκτες της Wall Street γνώρισαν βαριές απώλειες την Τρίτη μετά το νέο ράλι των αποδόσεων, με την απόδοση στο 10ετές να ξεπερνά το 1,87%, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο ετών. Η απόδοση ξεκίνησε το έτος κοντά στο 1,5%.

Στην Ευρώπη, η απόδοση στο 10ετές της Γερμανίας πέρασε σήμερα πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια καθώς οι επενδυτές περιμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσαρμόσει σταδιακά τη στάση της για να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε νέο ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στο 5%, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει δράση για να χαλιναγωγήσει τις τιμές.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκές δείκτης STOXX 600 υποχωρεί 0,5% στις 477,57 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 7.116,36 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,4% στις 7.533,31 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1992.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε ετήσιο άλμα 5,4% τον Δεκέμβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στατιστική υπηρεσία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 5,2%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με μικρές απώλειες 0,1%.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα