Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Έντονα πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζεται η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού στην ήπειρο, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές εκλογές έρχεται να ενισχύσει την αποστροφή προς το ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,5% στις 346,27 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις αυτοκινητοβιομηχανίες που χάνουν 2,7%.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ τις τελευταίς ημέρες, φέρνοντας νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλές χώρες. Δημοσιεύματα θέλουν τη Γαλία να κατευθύνεται προς εθνικό lockdown σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την αναζωπύρωση του ιού. Από την πλευρά της, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, γράφει η εφημερίδα Bild.

Η ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσε επίσης τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε διάστημα άνω των δύο μηνών, ενώ οι ΗΠΑ γνωρίζουν κρούσματα και νοσηλευόμενους ρεκόρ σε μέρος των μεσοδυτικών πολιτειών.

Στο μέτωπο του εμβολίου, η Pfizer ανακοίνωσε χθες ότι τα στοιχεία από τη δοκιμή τελικού σταδίου για το εμβόλιο που αναπτύσσει μαζί με τη γερμανική BioNTech δεν θα είναι διαθέσιμα πριν τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν δηλώσει ότι τα εμβόλια πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη πριν το 2022.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 3,11% στις 11.678 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 3,25% στις 4.575 μονάδες, ενώ ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κινείται πτωτικά κατά 2,31% στις 5.595 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας χάνει 2,62% και ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 3,32%.

Επιχειρήσεις
Η Deutsche Bank κατεγραψε καθαρά κέρδη 182 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σχετικά Νέα