Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη μέσα στο κλίμα επιφυλακτικότητας που διαμορφώνει η αβεβαιότητα για το πακέτο οικονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ και ενώ η πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη φαίνεται να επιδεινώνεται συνεχώς.

Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία κατέγραψαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων, η Ισπανία και η Γαλλία έγιναν οι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεπέρασαν το επίπεδο των 1 εκατ. κρουσμάτων, ενώ και η Γερμανία γνωρίζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων έρχεται παρά την εφαρμογή ολοένα και πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την πορεία της πανδημίας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Αν και οι Δημοκρατικοί έχουν σημειώσει πρόοδο τα τελευταία 24ωρα στις συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο, η άρνηση των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας να συμφωνήσουν σε ένα μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου περιπλέκει τις πιθανότητες μιας συμφωνίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 1% στις 357,26 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,4% στις 12.388,26 μονάδες, ο CAC-40 υποχωρεί 1,1% στις 4.796,57 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,8% στις 5.733,11 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,9%.

Σχετικά Νέα