Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες που θα δώσουν μια αρχική εικόνα για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας τον Μάιο.

Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν κάποια βελτίωση της δραστηριότητας μετά την πρωτοφανή κατρακύλα των προηγούμενων μηνών εν μέσω των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,9% στις 339,69 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,2% στις 11.088.52 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση επίσης 1,2% στις 4.442,01 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,75% στις 6.021,37 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί επίσης 1%.

Οι κυβερνήσεις σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ συνεχίζουν την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας εν μέσω των προειδοποιήσεων των ειδικών για τον κίνδυνο δημιουργίας νέων πυρήνων κρουσμάτων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως σημείωσαν νέο ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το John Hopkins University, σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5 εκατ. με πάνω από 328.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους στην πανδημία.

Σχετικά Νέα