Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τετάρτη παρά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας μετά τα νέα πως οι ΗΠΑ αναβάλλουν την επιβολή δασμών σε ορισμένα κινεζικά αγαθά.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ θα αναβάλουν την επιβολή δασμών σε συγκεκριμένα κινεζικά αγαθά έως τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου. Η λίστα με τα προϊόντα που θα εξαιρεθούν περιλαμβάνει «κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, συγκεκριμένα παιχνίδια, οθόνες υπολογιστή και ορισμένα είδη ένδυσης και υπόδυσης.

Στο μέτωπο της οικονομίας ωστόσο τα νέα δεν ήταν και τόσος ευχάριστα, καθώς η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το β΄τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς το ξένο εμπόριο επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη παρά την ισχυρή εγχώρια κατανάλωση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σε ετήσια βάση, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το β’ τρίμηνο.

Ειδικότερα στο ταμπλό ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,25%, ενώ στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,34%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, ενώ ο γαλλικός CAC σημειώνει μικρές απώλειες της τάξης του 0,27%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,54%, ο ισπανικός IBEX χάνει επίσης 0,51%, ενώ αντίθετα ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,61%.

Σχετικά Νέα