

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα πολύ παραπάνω από τον στόχο της Federal Reserve και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να καμφθεί.
Οι τιμές καταναλωτή σκαρφάλωσαν 3,1% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ και κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,9% και 0,2% αντίστοιχα. Αυτό έπληξε τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα κινηθεί μέσα στο α’ εξάμηνο για να μειώσει τα επιτόκια της, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,7% και έκλεισε στις 37.703,32 μονάδες, υποχωρώντας από τα πρόσφατα υψηλά 34 ετών. Ο Topix σημείωσε πτώση 1,05%.
Την Τρίτη ο Nikkei ξεπέρασε με ράλι σχεδόν 3% τις 38.000 μονάδες για λίγο, επιστρέφοντας σε επίπεδα που είχε να δει από το 1990.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,8%. Στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για το υπόλοιπο της εβδομάδας λόγω της αργίας για το σεληνιακό νέο έτος.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε σε ποσοστό 1,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200
έχασε 0,9% παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.
Σχετικά Νέα
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.
Bayer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bayer μετά την είδηση πως τα κέρδη της.
Η Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas για το 2025
Η Πλαίσιο, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα,.
Αναπτυξιακή Συνεργασία Κίνας-Ελλάδας: Ο πρέσβης Fang Qiu για τον ρόλο του Πειραιά και τις νέες προοπτικές
Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν ιστορικά την Κίνα και την Ελλάδα, αλλά και στις.