Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι αγορές έχουν μπει σε στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Federal Reserve σήμερα το απόγευμα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη οδηγήσει τα επιτόκια της σε υψηλά άνω των δύο δεκαετιών καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, ένα έργο που γίνεται ακόμα δυσκολότερο σήμερα, με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλά 10 μηνών, πλησιάζοντας το επίπεδο των 100 δολ. το βαρέλι.

Οι αγορές περιμένουν πάντως η Fed να κρατήσει σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια της και αναμένεται να εστιάσουν στις τελευταίες προβλέψεις της τράπεζας για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 χάνει 0,6% και κινείται στις 33.032,82 μονάδες μετά τα στοιχεία για τις εξαγωγές της χώρας τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν 0,8% τον Αύγουστο από ένα χρόνο νωρίτερα, παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Οι εξαγωγές στην Κίνα κατρακύλησαν 11%.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 5,1%, ενώ στην Ευρώπη σημείωσαν άλμα 12,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 0,45%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κινείται με μικρές απώλειες 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν επίσης υποχωρούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα