

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά από μια έκθεση που έδειξε ότι στην Κίνα, η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών επιβράδυνε σημαντικά τον Ιούνιο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ανάπτυξης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI των Caixin/S&P Global για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 53,9 μονάδες τον Ιούνιο από 57,1 μονάδες τον Μάιο. Αυτή είναι η χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιανουάριο όταν η COVID-19 έπληττε ολόκληρη τη χώρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων από το Πεκίνο. Σημειώνεται ότι το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Τα απογοητευτικά στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη χάνει την ορμή της και δεν θα πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος όπως ελπίζουν οι επεδυτές.
Ο σύνθετος δείκτης PMI, που συνδυάζει τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στις 52,5 μονάδες από 55,6 μονάδες τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 χάνει 0,3% και υποχωρεί στις 33.330,91 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,5%, ενώ ο CSI300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,6%.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,35%. Οι αγορές σε Νέα Ζηλανδία και νοτιοανατολική Ασία επίσης χάνουν έδαφος.
Σχετικά Νέα
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.