

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή αφομοιώνουν τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που διαμορφώθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν.
Το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία παραμένει κλειστό λόγω εθνικής αργίας.
Ο Hang Seng υποχωρεί 0,37% στις 24.832,62 μονάδες, ο Shanghai σημειώνει πτώση 0,66% στις 3.462,95 μονάδες, ο Sensex καταγράφει απώλειες 1,17% και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη κινειται πτωτικά κατά 0,18%.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ τον Ιανουάριο διαμορφώθηκαν υψηλότερα του αναμενόμενου, στο 7,5% που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1982.
Τα στοιχεία στις ΗΠΑ αυξάνουν τις πιθανότητες η αμερικανική κεντρική τράπεζα να χρειαστεί να κινηθεί πιο δυναμικά για να επιβραδύνει την οικονομία, μέσω αύξησης επιτοκίων.
Οι σχετικά ήπιες αρχικές αντιδράσεις στα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία, υποδηλώνουν ότι “οι αγορές ίσως θέλουν να κοιτάξουν προς τα οικονομικά δεδομένα για να διαμορφώσουν τις προσδοκίες, δεδομένου ότι έχουμε δει πολλές κεντρικές τράπεζες να υπαναχωρούν από τη στάση τους για τον πληθωρισμό”, ανέφερε ο Jun Rong Yeap της IG.
“Θα λάβουμε στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας την επόμενη εβδομάδα, τα οποία θα παρατηρούν στενά, λαμβάνοντας υπόψη την επίπτωση τους στις τιμές παγκοσμίως”, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών: Η ενίσχυση της παράγωγης καταλύτης για την ανάπτυξη της χώρας
Την σημαντική συμβολή της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά.
Τελευταία ημέρα σήμερα για αιτήσεις 300.000 vouchers κοινωνικού τουρισμού
Λήγει σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου η παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (15/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Oυκρανία – Ρωσία: Ο Πούτιν δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη
Χωρίς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν θα πάει διπλωματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα.