Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή μετά το απογοητευτικό κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη, με τους δείκτες να χάνουν την τελευταία ώρα των συναλλαγών τα κέρδη τους για να τερματίσουν τις συναλλαγές στα χαμηλά της ημέρας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,9% στις 27.522,26 μονάδες με τον τίτλο της Toyota Motor Corp. να κατρακυλά 2,5% μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα προχωρήσει σε περικοπές της παραγωγής της λόγω ελλείψεων στον εφοδιασμό.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή σε 11 εργοστάσια στην Ιαπωνία για διάστημα τριών ημερών, ενώ σχεδιάζει και νέες περικοπές για το Φεβρουάριο. Με τη μείωση της παραγωγής, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να χάσει τον σχεδιασμό για 9 εκατ. οχήματα στο έτος χρήσης μέχρι τον Μάρτιο, παρά την υγιή ζήτηση.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει βουτιά 2,3%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη επίσης υποχωρούν.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχωρεί στο 1,79% από 1,83% το βράδυ της Πέμπτης. Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει ράλι από την αρχή του έτους καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια πιο συσταλτική νομισματική πολιτική φέτος, με την αμερικανική Federal Reserve να προχωρά σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα