Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Βυθίζονται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά την αυστηροποίηση των περιορισμών από ορισμένες χώρες στην Ευρώπη εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας και την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 2,5% στις 28.751.62 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατρακυλά 2,4% στις 24.155,89 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,6% στις 3.564.09 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 1,47%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 χάνει 1,7%.

Οι βαριές απώλειες ακολουθούν τις αποφάσεις πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να επιβάλουν αυστηρά μέτρα περιορισμού ή ακόμα και καθολικά lockdown για να θέσουν υπό έλεγχο το τελευταίο κύμα της πανδημίας. Η Αυστρία επέβαλε καθολικό lockdown 10 ημερών μετά τον τριπλασιασμό των θανάτων από τη Covid-19, ενώ η Ιταλία επέβαλε νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες. Η Γερμανία, στο μεταξύ, έγινε η πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από Covid-19.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει και η είδηση ότι επιστήμονες από τη Νότια Αφρική έχουν εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του ιού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για να αξιολογήσει τους κινδύνους από τη νέα μετάλλαξη και τον αντίκτυπο στα υπάρχοντα εμβόλια και θεραπείες.

Οι ανησυχίες αυτές κλυδωνίζουν και τα futures της αμερικανικής αγοράς, με τα futures του Dow Jones να χάνουν περίπου 700 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα