

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο της ανακοίνωσης του προβληματικού κινεζικού κολοσσού Evergrande ότι το σχέδιο του για την πώληση του βραχίονα διαχείρισης ακινήτων σε έναν μικρότερο ανταγωνιστή δεν θα προχωρήσει.
Οι μετοχές της Evergrande κατρακυλούν σχεδόν 12%, ενώ οι μετοχές της Evergrande Property Services σημειώνουν βουτιά 5,9%. Σε ανακοίνωση προς τις αρχές του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ η Evergrande ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων για την συγκέντρωση κεφαλαίων.
Από την πλευρά της η Hopson Development Holdings σημειώνει άλμα 4,5% μετά την ανακοίνωση της ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εξαγορά.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρές απώλειες 0,1%.
Μεγάλες απώλειες 1,8% σημειώνει ο ιαπωνικός Nikkei στις 28.733,55 μονάδες καθώς η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδεύει σε εθνικές εκλογές για να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει οριακά κέρδη 0,02%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,25%. Με μικρές απώλειες κινούνται οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία.
Σχετικά Νέα
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ημερίδα για την ψηφιοποίηση, τεχνολογία και επαναβιομηχανοποίηση και στο χώρο της Υγείας
Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) με τίτλο “Υγεία, Ψηφιοποίηση, Τεχνολογία & Επαναβιομηχανοποίηση”, πραγματοποιήθηκε.
Κωνσταντινούπολη: Δύο απανωτοί σεισμοί 6,2 και 5 Ρίχτερ
Δύο απανωτοί σεισμοί σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους κατοίκους να τρομοκρατούνται. Συγκεκριμένα.
Βανς: Χρειάζονται εδαφικές παραχωρήσεις για να λήξει ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας
ΟΑμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει δώσει μια «πολύ ρητή.
Πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουρκίας: «Ο Ερντογάν πουλάει την Κύπρο»
Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ,.