

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές δείχνουν για ακόμη μία φορά την ανησυχία τους για τις καταστροφικές συνέπειες του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να ελαφρύνουν το κλίμα με τα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση. Ο Σι είπε επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νίνγκμπο, πόλη στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ, ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ξαναρχίσουν να λειτουργούν και να παράγουν, ακόμα και καθώς η προσπάθεια για να ελεγχθεί η πανδημία συνεχίζεται.
Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei διολισθαίνει κατά 3,61% και διαπραγματεύεται στις 18.689,50 μονάδες. Σε πτωτική τροχιά κατά 0,73% και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.705,11 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται κατά 4,61% και ανέρχεται στις 5.065,80 μονάδες.
Σε περιδίνηση βρίσκονται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,41% στις 2.733,02 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται χαμηλότερα κατά 2,81% στις 9.825,64 μονάδες.
Παράλληλα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,04% στις 23.239 μονάδες. Στην Ταϊλάνδη ο SET κινείται πτωτικά κατά 1,61% στις 1.082,02 μονάδες και στην Ταϊβάν ο δείκτης Weighted χάνει κατά 1,09% στις 9.593,08 μονάδες.
Σχετικά Νέα
Κέρδη στο τέλος για τις ευρωαγορές
Με θετικό πρόσημο κατάφεραν να κλείσουν τελικά την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη.
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Απόφαση ΕΓΣ για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών από το Χ.Α.
Η υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών.
Χρηματιστήριο: Τραπεζικό ράλι με οδηγούς Eurobank (+6,11%) και Alpha Bank (+5,36%)
Θετική ήταν η επανεκκίνηση των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών μετά την ανάπαυλα των αργιών.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.