Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απώλειες καταγράφονται και σήμερα στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στις ΗΠΑ και των σημάτων “SOS” που εκπέμπει η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων της χώρας, η οποία αντιστράφηκε για ακόμα μια φορά με την απόδοση του 30ετούς τίτλου να υποχωρεί σε χαμηλό ρεκόρ κάτω από το 2% (στο 1,907% χθες), γεγονός που μεταφράζεται ως προάγγελος ύφεσης για μια οικονομία.

Στο μεταξύ, ο εμπορικός πόλεμος παραμένει πάντα επίκαιρος ρίχνοντας την βαριά σκιά του τόσο στην οικονομία της Κίνας όσο και στην παγκόσμια οικονομία γενικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγορά συναλλάγματος το κινεζικό γουάν υποχώρησε για λίγο σε χαμηλό άνω των 11,5 ετών.

Στο ταμπλό, ο ασιατικός δείκτης MSCI που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία υποχωρεί κατά 0,28%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0,09%, στη Νέα Ζηλανδία ο New Zealand υποχώρησε κατά 0,43%, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος και με κέρδη 0,1% έκλεισε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Απώλειες στο μεταξύ, καταγράφει τούτη την ώρα το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας με τον Kospi να υποχωρεί κατά 0,32%.

Σε αρνητική τροχιά και η Κίνα, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική χώρα να χάνει 0,25% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,42%.

Σχετικά Νέα