Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού, με τους επενδυτές να αναμένουν “σημάδια” για το πώς θα κινηθεί η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια και συγκεκριμένα την κατάθεση του προέδρου της, Jerome Powell, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07%, στις 21.549,47 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να υποχωρεί κατά 0,59%, στις 2.052,03 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,87%, στις 28.086,50 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai “χάνει” 0,21%, στις 2.926,69 μονάδες. Αντίθετα, ο Shenzen σημειώνει άνοδο 0,23%, στις 9.207,38.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε απώλειες 0,45%, στις 10.702,78 μονάδες και στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 “έχασε” 0,10%, στις 6.665,70.

“Η κίνηση των χρηματιστηρίων είναι στενά συνδεδεμένη με το πώς θα κινηθούν οι μετοχές εκείνες που πραγματοποίησαν ράλι την περίοδο που η μείωση επιτοκίων από τη Fed θεωρείτο σίγουρη. Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου στις ΗΠΑ θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο, αρχίζοντας από την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Tapas Strickland, διευθυντής οικονομικών και αγορών στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

“Εκείνο στο οποίο θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον είναι κατά πόσον η ένταση στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου θα λειτουργήσει επιβαρυντικά έναντι της αύξησης των κερδών”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρχει ήδη σχετικός αντίκτυπος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πτώση των πωλήσεων iPhone της Apple στην Ινδία.

Η μετοχή της Apple σημείωσε χθες πτώση μεγαλύτερη του 2% στην Wall Street, πιέζοντας και τον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας, ενώ αναλυτής της Rosenblatt Securities υποβάθμισε τη μετοχή σε sell από neutral, σημειώνοντας ότι η εταιρεία “θα αντιμετωπίσει θεμελιώδη επιδείνωση τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες”.

Οι προμηθευτές της Apple από την Ασία, έτσι, βρίσκονται στο επίκεντρο την Τρίτη. Στην Ιαπωνία η μετοχή της TDK έχασε 1,74% και εκείνη της Nidec 1,45%. H Alpes Alpine υποχώρησε 1,44%.

Οι προμηθευτές στην Ταϊβάν επίσης κινούνται πτωτικά, με τη Hon Hai Precision Industry (Foxconn) να υποχωρεί 1,14% και την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company να χάνει 0,41%. Η Catcher Technology σημειώνει πτώση 1,73%.

Σε άλλες εταιρικές ειδήσεις, εννέα κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των πρώτων που κατατάσσονται στον αντίστοιχο του Nasdaq τεχνολογικό δείκτη στην Κίνα, ανακοίνωσαν τις τιμές των νέων μετοχών τους την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια εβδομάδα γεμάτη IPOs (αρχικές δημόσιες προσφορές). Mεταξύ αυτών βρίσκονται οι China Railway Signal & Communications, Advanced Micro-Fabrication Equipment και Ningbo Ronbay New Energy Technology.

Σχετικά Νέα