

Η αστυνομία της Αρμενίας ερευνά την απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή του Γερεβάν, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στις 15 Νοεμβρίου κάποιος ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι άγνωστοι προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Ναρ Ντος του Γερεβάν. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για πρόκληση υλικών ζημιών.
Η Ρίμα Βαργιαπετιάν, η εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας της Αρμενίας, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που το κτίριο της συναγωγής ήταν άδειο. Σε ένα βίντεο διακρίνονται πολλά άτομα να ρίχνουν δύο φορές κάποιο είδος καυσίμου στην είσοδο, αλλά δεν καταφέρνουν να φουντώσουν την πυρκαγιά. «Δεν υπάρχουν σοβαρές υλικές ζημίες», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος. «Είμαστε θυμωμένοι, η εβραϊκή κοινότητα δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα στην Αρμενία (…) είναι σαφές ότι εμφανίστηκαν κάποιες δυνάμεις που δεν εργάζονται κατά των Εβραίων αλλά κατά της Αρμενίας», πρόσθεσε.
Η Βαργιαπετιάν υποστήριξε ότι το βίντεο αναμεταδόθηκε από λογαριασμούς σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης του Αζερμπαϊτζάν. «Από αυτές τις πηγές ενημερώθηκε ο ραβίνος (για την απόπειρα εμπρησμού) και κάλεσε την πυροσβεστική», είπε.
Σχετικά Νέα
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,9 βαθμών στο νησί Μιντανάο
Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε νοτίως των Φιλιππίνων Δευτέρα πρωί (τοπική ώρα / βράδυ.
Ο Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 εν μέσω κρίσης για το ζήτημα του προϋπολογισμού
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ δεν θα μεταβεί πλέον αεροπορικώς στο Ντουμπάι για.
Διαχειρίστρια εταιρία: Δεν υπήρξε τραυματισμός ή ρύπανση μετά την επίθεση στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση μετά το περιστατικό με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Εκκληση Πάπα για νέα συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «οδυνηρή» την κατάρρευση της εκεχειρίας της Χαμάς με το Ισραήλ.