Αργεντινή: Διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο σε πορεία στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας της Αργεντινής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των υγειονομικών μέτρων που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 12.700 ανθρώπους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν με την υποστήριξη της αντιπολιτευόμενης παράταξης Juntos por el Cambio (“Μαζί για την Αλλαγή”), διαμαρτύρονταν για τα περιοριστικά μέτρα και ευρύτερα για την πολιτική της κυβέρνησης του Φερνάντες.

Η Αργεντινή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε προχθές Παρασκευή ρεκόρ νέων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, 11.945, οι οποίες αύξησαν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 613.645. Οι 12.705 από αυτούς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Την ώρα που η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται στο 60% στη χώρα – το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66,8% στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας – η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζει από την 20ή Μαρτίου παρατείνονται εκ νέου, ως την 11η Οκτωβρίου.

Αν και ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να ξαναρχίσουν, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας, άλλες, όπως η επαναλειτουργία των σχολείων, συνεχίζουν να μην προβλέπονται.

Στο Μπουένος Άιρες, τα εστιατόρια θα μπορούν εκ νέου να σερβίρουν πελάτες καθήμενους σε αυλές ή εξωτερικούς χώρους από αύριο Δευτέρα, ενώ η κατασκευή κτιρίων που βρίσκονται στην τελική φάση τους θα μπορέσει να συνεχιστεί.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού πλήττει σκληρά την αργεντίνικη οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το 2018 και αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 9,9% φέτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα