Άρειος Πάγος: Τρεις απολύσεις δικαστών για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων

Για υπέρμετρες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων απολύθηκαν λόγω ανεπάρκειας, τρεις δικαστές με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στα χέρια των οποίων εκκρεμούσαν δεκάδες δικογραφίες, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραγράφονται.

Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί ήδη πειθαρχικές ποινές ή είχαν αποσταλεί σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εκ μέρους τους ανταπόκριση ενώ οι υποθέσεις τους χρεώνονταν σε άλλους συναδέλφους τους για να μην παραγραφούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς απολύθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας, εφέτης που υπηρετούσε στη Ήπειρο, ο οποίος έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου με αστυνομικούς όταν τον τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, χωρίς πινακίδες και αντί άδειας ΙΧ τους προσκόμισε παλαιότερη άδεια μοτοποδηλάτου.

«Ήταν πράκτορες», και υποστήριξε πως «ήθελαν να τον παρουσιάσουν ως επικίνδυνο» προσθέτοντας πως έχει διατελέσει ανακριτής και ξέρει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αστυνομικοί. Όσο για τον αστυνομικό τον οποίο φέρεται ότι κτύπησε, είπε πως κατά τη σύλληψή του αυτοτραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα