

Αρχίζουν οι έλεγχοι για τους κατόχους (φυσικά πρόσωπα οι εταιρείες) των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς και αυτών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Η πλατφόρμα που θα διενεργεί τους ελέγχους αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με την επιβολή των πρώτων προστίμων σε παραβάτες κατόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, πάνω από 1.500.000 οχήματα έχουν τις παραπάνω εκκρεμότητες…
Το νέο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων θα αξιοποιεί διαφορετικές δημόσιες βάσεις δεδομένων για να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς και αυτά με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας ή οφειλές από μεταβιβάσεις.
Οι έλεγχοι θα διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 250 ευρώ και, σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, να φτάνουν έως και τα 30.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, όπως τα εξής:
Από 250 έως και 1.000 ευρώ αν το όχημα είναι ανασφάλιστο. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας (συν τα ετήσια τέλη) στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους.
400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.
Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος. Επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου του οχήματος ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.