Αρχηγός IDF: Φέρω ευθύνη για την αποτυχία προστασίας των πολιτών στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Την ευθύνη για την αποτυχία του ισραηλινού στρατού στην αποστολή του να προστατεύσει τους πολίτες κατά την τρομοκρατική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, αναγνώρισε ότι φέρει ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού, Χέρζι Χάλεβι, σύμφωνα με δήλωσή του, στην τελετή για τον εορτασμό των «Πολέμων του Ισραήλ».

Ο Χάλεβι πρόσθεσε ότι, «ως διοικητής των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου, φέρω την ευθύνη για την αποτυχία του στρατού στην αποστολή του να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και αισθάνομαι το βάρος του στους ώμους μου κάθε μέρα. Στην καρδιά μου, Καταλαβαίνω πλήρως το νόημά του».

Σε μια εξομολόγησή του ανέφερε: «Κάθε μέρα κουβαλάω τη μνήμη των νεκρών. Φέρω την ευθύνη να απαντήσω στις διεισδυτικές ερωτήσεις που κρατούν ξύπνιους τους πολίτες».

«Σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή, παρόλο που συνειδητοποιούμε το κόστος», τόνισε.

Είναι ενδεικτική η αναφορά στον λόγο του: «Είμαι ο διοικητής που έστειλε τους γιους και τις κόρες σας στη μάχη από την οποία δεν επέστρεψαν και στις τοποθεσίες από τις οποίες αιχμαλωτίστηκαν».

Το γεγονός αυτό έρχεται καθώς επικρατεί ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και του στρατού στο Ισραήλ με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και την αποτυχία επίλυσής του, ειδικά μετά την επιστροφή των δυνάμεων της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς σε περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλει για να ελέγξει την απόσυρσή τους.

Υπήρξαν αναφορές τις τελευταίες δύο ημέρες για τον ισραηλινό στρατό, ότι απαιτούσε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λάβει στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση του πολέμου και το μέλλον της Λωρίδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα