ΑΠΘ: Ελεύθεροι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα οι 31 συλληφθέντες

Στην κατάληψη που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, στο ΑΠΘ, επικράτησε αρκετή ένταση ανάμεσα στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν και στην Αστυνομία, η οποία προέβη σε 31 συλλήψεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης για τους φοιτητές, από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Ακολούθησε μαζική κινητοποίηση, σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, για τα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές της κατάληψης. Η μεγάλη πορεία είχε προορισμό το Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα απαγγέλλονταν κατηγορίες στους 31 συλληφθέντες.

 

Οι 31 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, για παράβαση της απαγόρευσης συναθροίσεων και για φθορές. Η δίκη των 31 φοιτητών αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης όρισε νέα δικάσιμο, για όλους, για τις 25 Φεβρουαρίου.

Οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα όταν αφέθησαν ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων αναφέρουν ότι θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών για απρόκλητη βια.

 

Σχετικά Νέα