

Η χθεσινή ημέρα (σ.σ. Πέμπτη) δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος κατέγραψε ευρείες απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια.
Ανάμεσα στους «χαμένους» ξεχώρισε η Apple, η μετοχή της οποίας απώλεσε το 8% της αξίας της μέσα σε λίγες ώρες, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε απώλεια 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη ημερήσια ζημιά στην «ιστορία» όχι μόνο της Apple, αλλά όλων των εταιρειών που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2008, με «θύμα» τη μετοχή της Volkswagen, η οποία υποχώρησε κατά 44%, χάνοντας 153 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί η μετοχή του Facebook, η οποία τον Ιουλίου του 2018 κατακρημνίστηκε κατά 19%, ποσοστό το οποίο ισούταν με 119 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνολογικός κλάδος της Wall Street «βυθίστηκε» την Πέμπτη χωρίς ξεκάθαρη αιτία και αφορμή, με τις περισσότερες μετοχές να καταγράφουν ευρείες απώλειες.
Μία από τις εξηγήσεις των αναλυτών συνδέεται με την προσπάθεια διόρθωσης της αγοράς, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος αποκόμισε σημαντικά χρηματιστηριακά κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία μάλιστα, κορυφώθηκαν τον Αύγουστο.
Είναι ενδεικτικό ότι από τον Φεβρουάριο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε κέρδη της τάξης του 61%, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 42%, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σήμερα, πάντως, η χρηματιστηριακή αξίας της Apple καταγράφει απώλειες της τάξης των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4%), με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στα 114 δολάρια και την κεφαλαιοποίηση να διατηρείται άνω των 2 τρισεκατομμυριών δολαρίων.
Σχετικά Νέα
Η Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas για το 2025
Η Πλαίσιο, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα,.
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο RAIDO (101135800), το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη.
Ήπια ανοδικά οι δείκτες στις ευρωαγορές – «Άλμα» 11% της Bayer
Με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους.
Όμιλος Aktor: Ουδεμία συμφωνία υπάρχει για εξαγορά εκ μέρους μας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου
Απάντηση σε δημοσίευμα που εμφανίστηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο και πιο συγκεκριμένα επί του δημοσιεύματος.