Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ: Εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του ΕΛΓΑ για την υποβολή αιτήσεων αποζημιώσεων ορισμένων αμπελουργών.

Σημειώνεται δε πως αίτηση στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι έχουν αμπέλια στην Κρήτη των οποίων αυτά υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον καύσωνα που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες και το νησί.

Η σύσκεψη

Επίσης επισημαίνεται πως σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο γραφείο του ΕΛΓΑ της Κρήτης στο Ηράκλειο για το θέμα των ζημιών στα αμπέλια μεταξύ των εκπροσώπων των αμπελουργών, των εξαγωγέων, του τοπικού διευθυντή  του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκου Δασκαλάκη και του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας, αρμόδιου για θέματα ποιότητας ζωής της υπαίθρου Πριάμου  Ιερωνυμάκη.

Η εικόνα στα αμπέλια αρκετών περιοχών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτική καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημέρων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα σταφύλια. Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 και τους 43 βαθμούς σε αμπελοπαραγωγικές εκτάσεις του νησιού όπως είναι αγροτικές περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου. Όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ έχουν εικόνα των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν, καθώς προχώρησαν σε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που οι αμπελουργοί της Κρήτης βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών. Πέρσι λόγω του άστατου καιρού και των βροχοπτώσεων που καταγράφηκαν, παρατηρήθηκαν ζημιές από μύκητες όπως βοτρύτη και περονόσπορο. Καταστροφές για τις οποίες όπως επισημαίνουν, δεν αποζημιώθηκαν όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα