Αποστολάκης: Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα η αύξηση των δυνατοτήτων μας στις ένοπλες δυνάμεις

Στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στις ενέργειες που προβαίνει η ελληνική πλευρά, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως υπογράμμισε, “η οποιαδήποτε αύξηση των δυνατοτήτων μας στις ένοπλες δυνάμεις, νομίζω είναι μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα”. “Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυητές της ειρήνης και της διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Θα αποτρέψουμε τα όσα συμβαίνουν και ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ήρεμος”, συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι οι ενέργειες που γίνονται είναι παράλληλες με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι σε αυτή τη φάση “είμαστε στην προσπάθεια να αποτρέψουμε με διάφορες ενέργειες και με μέτρα την προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στις παραπάνω δηλώσεις από το Στεφανοβίκειο του Βόλου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, των ελικοπτέρων Kiowa-Warrior και Chinook.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για την παραλαβή των ελικοπτέρων, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι “ήταν η καλύτερη οικονομοτεχνική δυνατότητα για τα ελικόπτερα, τα οποία θα προσφέρουν πολλά και θα ενισχύσουν την άμυνα των νησιών μας στις όποιες προκλήσεις υπάρξουν”, ενώ υπενθύμισε ότι “η καλή μας σχέση με τις ΗΠΑ δεν περιορίζεται στα λόγια, αλλά φαίνεται και στις πράξεις”.

Σχετικά Νέα