

Αρνητική έκβαση είχε η έφεση του Αλεξέι Ναβάλνι κατά της ποινής τριετούς φυλάκισης που του έχει υποβληθεί.
Πάντως, το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο επικριτής του Κρεμλίνου μείωσε την ποινή του κατά έξι εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι η ποινή είχε διαμορφωθεί σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού που βρισκόταν.
Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για παράβαση των όρων αναστολής της προηγούμενης ποινής του.
Ο Ναβάλνι αντέδρασε με ένα σαρκαστικό σχόλιο στην απόφαση του δικαστηρίου. «Μείωσαν την ποινή κατά ενάμιση μήνα. Τέλεια!», δήλωσε από το ειδικό γυάλινο κλουβί της δικαστικής αίθουσας.
Νωρίτερα ο Ναβάλνι είχε πει στον δικαστή πως δεν είναι ένοχος για παραβίαση των όρων αναστολής της ποινής του, όπως έκρινε προηγούμενο δικαστήριο. Ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία τον περασμένο μήνα από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίασή του στη Σιβηρία τον Αύγουστο με νευροτοξικό παράγοντα, όπως είπαν πολλές χώρες της Δύσης.
Ο Ναβάλνι αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου σε μια υπόθεση δυσφήμησης σε βάρος ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σχετικά Νέα
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.