

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δίας θα φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος από κάθε άλλη μέρα του 2019, οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον (ιδίως αρχάριο) θέλει να τον παρατηρήσει και να τον φωτογραφήσει, καθώς θα είναι ορατός όλη τη νύχτα.
Ο γιγάντιος πλανήτης, ο μεγαλύτερος του ηλιακού συστήματος μας, θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη και θα φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο. Ο πλανήτης μας θα βρεθεί ακριβώς ανάμεσα στο Δία και στον Ήλιο, ένα φαινόμενο που λέγεται «αντίθεση» και συμβαίνει κάθε περίπου 13 μήνες. Η επόμενη φορά που η Γη και ο Δίας θα πλησιάσουν τόσο μεταξύ τους, θα είναι τον Ιούλιο του 2020.
Ακόμη και με ένα καλό ζευγάρι κιάλια, πολύ περισσότερο με ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, θα είναι δυνατό να δει κανείς -σαν φωτεινές κηλίδες κοντά του- τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία (αυτά που πρώτος είχε δει ο Γαλιλαίος), καθώς και μερικές λεπτομέρειες από τα πυκνά νέφη του ή ακόμη και τη «μεγάλη ερυθρά κηλίδα», την τεραστίων διαστάσεων θύελλα που μαίνεται στον πλανήτη εδώ και αιώνες.
Τη νύχτα της 16ης Ιουνίου ο Δίας θα κάνει «ντουέτο» στον ουρανό με τη Σελήνη, που θα βρίσκεται μία μέρα πριν την πανσέληνο. Όπως ο Δίας, η σειρά του Κρόνου να βρεθεί σε αντίθεση από τον Ήλιο, θα φθάσει στις 9 Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αναπτυξιακή Συνεργασία Κίνας-Ελλάδας: Ο πρέσβης Fang Qiu για τον ρόλο του Πειραιά και τις νέες προοπτικές
Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν ιστορικά την Κίνα και την Ελλάδα, αλλά και στις.
Ήπια ανοδικά οι δείκτες στις ευρωαγορές – «Άλμα» 11% της Bayer
Με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους.
Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το ράλι που έφερε η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Τα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, μετά την τεράστια άνοδο.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.