

«Ένοχη σιωπή» καταλογίζει στην κυβέρνηση η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη για το θέμα του «παράνομου νεφρολογικού κέντρου στο οποίο φέρονται να είναι συνεταίροι συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της ΝΔ».
Με βάση το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η νοοτροπία της ΝΔ, των βουλευτών και στελεχών της, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να έχουν πρόσβαση στην εξουσία, επιβεβαιώνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο από το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία”, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά αποκαλύψεων της εφημερίδας για το παράνομο ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά, στο οποίο φέρονται να έχουν ιδιοκτησιακή συμμετοχή στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της ΝΔ».
Ακολούθως προσθέτει: «Λίγες μέρες μετά την κυνική παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το νεφρολογικό κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, αποκαλύπτεται σήμερα ότι στο καταστατικό σύστασής του, ο πατέρας και ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ, που εμφανίζονται ως μέτοχοι, δήλωσαν ως διεύθυνση κατοικίας τους το καρδιολογικό ιατρείο του βουλευτή. Αλήθεια ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιβανός, δεν γνώριζε τίποτα; Ταυτόχρονα, άλλη μέτοχος της εταιρείας που τυγχάνει να είναι αδερφή του προέδρου τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας της το χώρο εργασίας του γαλάζιου στελέχους. Πολλές συμπτώσεις ταυτόχρονα».
Στρέφοντας τα πυρά της κατά της κυβέρνησης υποστηρίζει: «Πριν λίγες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην “πολιτικοποιούμε” το θέμα. Να μην “πολιτικοποιούμε” το γεγονός ότι στην παράνομη λειτουργία ενός κέντρου υγείας, εμπλέκεται εν ενεργεία βουλευτής και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον να μην “πολιτικοποιούμε” και το γεγονός ότι στη φιέστα εγκαινίων του παράνομου κέντρου βρέθηκε πλήθος βουλευτών, στελεχών της ΝΔ, όπως επίσης και ο τότε γενικός γραμματέας -και σήμερα υφυπουργός- του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του απευθύναμε, για το κατά πόσο είναι τυχαία όλα αυτά.
Η θέση της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής της ΝΔ “δεν ήξερε, δεν γνώριζε” θα ήταν φαιδρή, αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μια θέση που καταρρέει πλήρως μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις».
Κλείνοντας απευθύνεται στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει άμεσα το βουλευτή του. Ειδάλλως, θα φέρει προσωπικά το βάρος της ευθύνης για ένα σκάνδαλο που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.