Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων ετοιμάζει η Cisco

Ο κολοσσός των δικτύων Cisco σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τη δραστηριότητά του, με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, καθώς επιδιώκει να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια είχε συνολικό αριθμό 84.900 εργαζομένων το 2023, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τις απολύσεις, είπε μία εκ των πηγών.

Μια ανακοίνωση θα μπορούσε να έρθει ήδη την επόμενη εβδομάδα, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της στις 14 Φεβρουαρίου.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Cisco ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης παρουσίασης αποτελεσμάτων μια αναδιάρθρωση που επηρέασε περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, η οποία οδήγησε σε κόστος 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις και άλλες χρεώσεις.

Η Cisco αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες

Η κίνηση θα γίνει σε μια εποχή που οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Nokia και Ericsson, περιέκοψαν χιλιάδες θέσεις εργασίας πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Alphabet και η Microsoft έχουν πραγματοποιήσει απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Cisco είχε μειώσει τις προβλέψεις εσόδων και κερδών για ολόκληρο το έτος στην προηγούμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων της, σε μια ένδειξη ότι η ζήτηση για τον εξοπλισμό δικτύωσής της επιβραδύνεται.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και επιβράδυνση της ζήτησης μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα